vijesti www.metkovic.hr

 Inicijative

Mame i bebe u akciji 'Dojim, ne dvojim'

Metković, 20.4.2013. - U Inicijativu Dojim, ne dvojim uključio se i metkovski Dom zdravlja i to zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade Kajo Dadić iz Splita, a u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Inicijativa je započela 15. siječnja i uključivala je niz aktivnosti koje podupiru dojenje.
   Osim patronažne službe, koja je pokretač same Inicijative, uključili su se i drugi zdravstveni djelatnici koji su u bliskom dodiru s budućim i sadašnjim majkama te su tako pokrenuli skupinu za potporu dojenju koju čine mame s dobrim iskustvom u dojenju. One svojim savjetima pomažu drugim mamama kojima je potrebna pomoć.
   – Potrebu za ovim uvidjeli smo zbog sve češćega reklamiranja umjetnih prehrambenih pripravaka te sve lakšega posezanja za bočicom. Inicijativa se sastojala od okupljanja mama i zdravstvenih djelatnika u skupinu za potporu dojenju, njihovih sastanaka svaki mjesec te pisanja brošure i izrade plakata Dojim, ne dvojim. Manji dio financija otišao je na opremu prostorije u Domu zdravlja u kojoj će djelovati skupina za potporu dojenju. Danas je cijela skupina mama, beba i zdravstvenih djelatnika javno istupila, dajući svoj glas dojenju, tako što su dijelili brošuru, majice, dječje bodije s logom Inicijative te ostale reklamne materijale – izvijestila nas je Anica Proleta-Majić, voditeljica Inicijative