vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Novo dječje igralište u Vidu

Metković, 25.4.2013. - Na inicijativu roditelja djece predškolskoga uzrasta, MO Vid nedavno je započeo projekt izgradnje dječjeg igrališta koje će biti smješteno na dijelu zemljišta između crkve Gospe Snježne i Župne kuće. Većina pripremnih radova privedena je kraju pa se danas započelo s postavljanjem opreme. Radi sigurnosti djece sprave su razmještene po naputku struke, a ležišta potrebna za njihovo montiranje pripremili su djelatnici tvrtke Čistoća d.o.o.
     Igralište je prema planu trebalo biti izgrađeno u blizini Područne škole Vid, ali se od te lokacije odustalo nakon što su konzervatori tražili da se planirano mjesto prije postavljana opreme istraži što je zahtijevan i dugotrajan postupak. Zamjensko rješenje možda se pokaže i boljim jer se nalazi u neposrednoj blizini platoa na kojem je crkva i spomenik kneza Domagoja što je za lijepa vremena omiljeno okupljalište najmlađih stanovnika Vida.
     Opremu za igralište osigurao je Grad Metković koji je za veći dio organizirao i prijevoz, a preostalu opremu u Vid je preveo autoprijevoznik Daniel Kešina.