vijesti www.metkovic.hr

 Komentar

Tko to može spriječiti?

Metković, 28.4.2013. - Koliko će još naše nevine djece stradati pod kotačima svojih obijesnih vršnjaka prije nego što Hrvatski sabor posegne za drakonskim mjerama koje će natjerati te mlade ljude (kao i njihove roditelje koji im to dopuštaju) da dobro razmisle prije nego sjednu u zvijer zvanu BMW ili Mercedes. Može to biti i Fićo, ako ga se „nagari do daske“.
   Od, možda, najpoznatijega slučaja iz Makarske, kada je zauvijek prekinut život dviju gotovo djevojčica, pa do danas takvih je slučajeva bilo nebrojeno, a mislili smo da će baš tada nekomu gore biti važno da se tome, koliko je moguće, stane u kraj. Očito je da 150 i kusur sabornika ima važnijih problema. Postavlja se vrlo ozbiljno pitanje: „Štite li tim nečinjenjem svoje junoše, ili same sebe?“. Mada se u spomenutome slučaju ne radi o sinu kakva moćnika, rezultat je tragedija.
   Tragedija triju djevojčica ujedno je i tragedija mladića koji je tragediju prouzročio. Tragedija je to i njegove obitelji. Oni će naučiti i više nego što treba, ali pitanje je hoće li od njih učiti drugi? Tvrdim da neće, jer oni se u BMW-u voze još od stoljeća sedmoga. Oni su drugi i drukčiji. Tko to može spriječiti, tj. ublažiti? Samo Hrvatski sabor. Kada za to nađe vremena.
Ivica Puljan