vijesti www.metkovic.hr

 Šport

NK Neretva – NK Zmaj (M) 4:1

Metković, 1.6.2013. - U posljednjem 30. kolu 3. HNL-jug Neretva je na domaćem terenu glatko pobijedila NK Zmaj (M) rezultatom 4:1. Mrežu gostiju zatresli su Josip Rako, Tomislav Dodig, Marino Miličević i Josip Čačić, a jedini gol za Makarane postigao je Josip Gojak.
     Obje momčadi u susret su krenule angažirano što je otvorilo niz izglednih prilika za pogodak na obje strane. Već u 8. minuti pogodak za goste postiže Gojak, a samo devet minuta kasnije Rako pogađa za 1:1. U nastavku utakmice, nakon nekoliko izglednih šansi koje je Neretva propustila, zbog igranja rukom u kaznenom prostoru gostiju Neretvi je dosuđen jedanaesterac koji je u 24. minuti sigurno realizirao Dodig. Za 3:1 pobrinuo se Miličević u 68. minuti susreta, a konačnih 4:1 u 86. minuti postiže Čačić iz slobodnog udarca s nekih dvadesetak metara.
Za Neretvu su igrali: Buzov, Radnić, Dodig (od 84. minute Plećeš), Ajduković, Borzić, Kuran, Čačić, Ćelić (od 46. minute Ereš), Miličević (od 80. minute Buljubašić), Rako i Brajković. Trener: Damir Borovac.
Za Zmaj su igrali: Stojkić (od 46. minute Brkulj), Milentijević, Bokšić (od 64. minute Antunović), Gojak, Rašić, Matešan, Lendić, Jerković, Lozina, Smilović, Braha (od 37. minute Godinović). Trener: Slobodan Carević.