vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dan OŠ Stjepana Radića

Metković, 12.6.2013. - Svake godine 11. lipnja, na dan kada je rođen Stjepan Radić, svoj Dan škole obilježava OŠ Stjepana Radića u Metkoviću. To je prigoda da se u kazališnoj dvorani GKS-a okupe djelatnici i učenici koji izvedu prigodan program te da se najboljima podijele nagrade i priznanja.
    Kako je u svome pozdravnom govoru istaknula ravnateljica Škole Božena Nikoletić, OŠ Stjepana Radića sa svojim 1091 učenikom raspoređenim u 49 odjela te sa 101 djelatnikom najveća je škola u županiji, no nije poznata samo po svojoj veličini nego i po uspjesima njezinih učenika i njihovih mentora.
    Protekle školske godine oko 300 učenika je sudjelovalo na raznim natjecanjima i smotrama, od toga 65 na županijskoj razina, a osmero na državnoj razini. Škola ima i državnu prvakinju iz tehničke kulture u kategoriji fototehnika – Lanu Dominiković, dok je više učenika postalo županijskim prvacima te ostvarilo zapažene uspjehe i na državnim natjecanjima i smotrama.
    Prigodan program započeo je Školski zbor pod ravnanjem Adriane Kiridžije, nakon čega su svoje umijeće pokazali Mihaela Sulić i Ivan Vidović. Lutkarska skupina je izvela predstavu Potraži me u knjizi, a svečani program bio bi nezamisliv bez Ženske klape Žveljarin koju čine djelatnice Škole. Pred kraj nastupile su još Marijeta Kežić i Mara Obradović, a onda je Žveljarin otpjevao nekoliko pjesama Branke Bebića u pratnji samoga autora i Blaške Mijića.
    Svečanost je završena podjelom nagrada i priznanja najboljim učenicima i njihovim mentorima, a da ih nije bilo malo svjedoči posljednja fotografija.