vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

'Neretvanske lađe' spremne za tiskanje

Metković, 13.6.2013. - U OŠ don Mihovila Pavlinovića jučer je boravila Mihaela Prišlić iz Centra za neohumanističke studije iz Karlovca, koja je s Anamarijom Dominiković iz 3. d razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića odradila završnu radionicu u okviru Natječaju za najbolje autorske slikovnice pod nazivom Moja prva knjiga.
     Kako smo već pisali, Anamarijina slikovnica Neretvanske lađe našla se među najboljima i ravnopravno dijeli prvo mjesto s još devet iz cijele Hrvatske. Nagrada za prvo mjesto je tiskanje slikovnice, a svoju će Anamarija dobiti na završnoj svečanosti koja će se krajem rujna održati u Zagrebu.
     – Tijekom radionice Anamarija mi je crtala jedan prizor iz slikovnice te me je ukratko upoznala s njenim sadržajem. Moram priznati kako je tema jako neobična, a slikovnica je od početka do kraja dosljedna i pričom i crtežom. Crtež je odličan i jako detaljan na svih 16 stranica što nije lagan posao – rekla nam je Mihaela Prišlić.
     U ime Škole voditeljicu radionice Mihaelu Prišlić, Anamariju i njenu učiteljicu i mentoricu Davorku Govorko pozdravio je ravnatelj Petar Jakić.