vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

'Leptirići' Metkovcima otvorili svoja vrata

Metković, 16.6.2013. - Svoja vrata jučer je prvi put u Metkoviću građanima „otvorila“ Udruga cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići. To se dogodilo u Kabinetu za terapije u Ulici Hrvatskih iseljenika u Metkoviću, a u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2013..
   Rad udruge, planove i projekte u provedbi zainteresiranim građanima predstavila su djeca te njihovi roditelji, kao i stručni suradnici Udruge: rehabilitatorica Željka Ćelić, logoped Ante Ujdur i viši fizioterapeut Josipa Jerković. Događaj je iskorišten i za promoviranje mrežne stranice www.udrugaleptirici.hr, koja je nedavno redizajnirana, a posjetiteljima je ukazano i na značaj volonterizma i na njegov doprinos kvaliteti života u zajednici.
    S radom Udruge Leptirići došao se upoznati i gradonačelnik Metkovića dr. Božo Petrov sa suradnicima te time dao podršku svima koji rade na dobrobit djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.
    Prema riječima predsjednika Leptirića Marija Jurkovića, Kabinet za terapije u Metkoviću jedan je od projekata Udruge koji je pokrenut da bi se stvorili kvalitetni uvjeti za rad s djecom fizioterapeuta, defektologa, logopeda i psihologa. Do sada je prostor opremljen didaktičkom i računalnom opremom, a da bi se moglo započeti s radom treba im još klima uređaj i sanitarni čvor, za što Leptirićima nedostaje oko 30 tisuća kuna. Kako bi osigurali potrebni novac pozivaju sve one koji prate njihov rad, a u mogućnosti su financijski pomoći da spomenuti projekt pomognu uplatom na jedan od njihovih računa s naznakom za kabinet
   PBZ: 2340009-1110376956
   Erste: 2402006-1100626345.