vijesti www.metkovic.hr

 Politika

GO HDZ-a predstavio gradsku listu

Metković, 19.4.2005. - Danas je prostorijama GO HDZ-a predstavljena lista s kojom izlaze na lokalne izbore 15. svibnja. Listu je predstavio nositelj Igor Vidović, a na njoj su još Višnja Bukvić, Miće Suton, Anda Marević-Tošić, Ivica Obrvan, Mišo Glavinić, Nada Markić, Jozo Jurković, Milko Bulum, Zoran Obšivač, Davor Petković, Darko Ćelić, Edi Maslać, Žaklina Marević, Elvira Gnječ, Ivona Prskalo i Mihovil Družijanić.
Vidović je ukratko izložio program koji će se bazirati na gospodarskim promjenama i oživljavanju pokrenutih projekata koji su zapostavljeni. Zalagat će se na zaustavljanju trenda rasta nezaposlenosti kako bi se mladima pružila perspektiva. Naveo je primjer Opuzena gdje su se, ne s toliko velikim sredstvima, otvorila nova radna mjesta. To je napravio HDZ i ljudi u gradu – istaknuo je Vidović. Rekao je kako će oživjeti projekt Meterezi i nastaviti projekt obrane od poplava desne strane grada.
Višnja Bukvić je rekla da će pokrenuti problem zaštite okoliša, jer se desetak godina ništa ne radi na tome planu, prvenstveno kada je u pitanju odlagalište otpada. Smatra da je to davno moglo biti riješeno da se pristupilo fondovima EU gdje se može dobiti novac za takve projekte. Smetlište na Dubravici treba najprije sanirati, a onda razmišljati o novoj lokaciji. Što se tiče parka prirode, on nije nekompatibilan sa poljoprivredom, treba samo poštivati doze i karence prilikom prskanja. Park prirode bi donio desetak novih radnih mjesta koja bi se financirala iz državnoga proračuna, a bile bi stavljene u funkciju i čuvarske službe.