vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Marin Veraja predsjednik Gradskoga vijeća

Metković, 20.6.2013. - Danas je u Zgradi političkih stranaka održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Metkovića temeljem rezultata izbora od 19. svibnja. Odlukom predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Balda Pušića sjednicu je otvorio i na početku vodio Tonći Jerković, tajnik Gradskog vijeća grada Metkovića.
    Nakon što je utvrđena nazočnost svih 17 članova Gradskoga vijeća objavljena su imena vijećnika koji su zbog nespojivosti svoje dužnosti s članstvom u Vijeću zamrznuli svoje vijećničke mandate te ih prepustili sljedećima na listama. Iz vladajuće stranke Mosta nezavisnih lista svoje mandate zamrznuli su Božo Petrov, Katarina Ujdur i Nikola Grmoja te ih prepustili Anti Mijiću, Ankici Jakić i Mariju Klobučiću. Iz HSS-a svoj mandat zamrznuo je Vatroslav Vugdelija i prepustio ga Anti Loziću.
    U nastavku je predsjednica Mandatnog odbora Marijana Galov pročitala izvješće o rezultatima izbora, nakon čega je vođenje sjednice privremeno preuzela Danijela Vidović kao prva od vijećnika s liste Mosta. Vijećnica Vidović je pročitala prisegu, nakon čega su prisegnuli i ostali te to potvrdili svojim potpisima. Time je konstituirano Gradsko vijeće u sastavu: Danijela Vidović, Mirko Volarević, Marin Veraja, Milan Kapović, Marijana Galov, Nino Šešelj, Ante Mijić, Ankica Jakić i Mario Klobučić (Most nezavisnih lista), Stipo Gabrić, Ante Lozić, Jelena Ćelić , Danijela Raič i Tomislav Veraja (Hrvatska seljačka stranka) te Nikola Oršulić, Tomislav Medak i Ivona Dragović (Hrvatska demokratska zajednica).
    Nakon verifikacije mandata izabran je Odbor za izbor i imenovanja u sastavu: predsjednik Ante Mijić, potpredsjednik Mario Klobučić te članovi Danijela Vidović, Nikola Oršulić i Ante Lozić. Za predsjednika Gradskog vijeća predložen je Marin Veraja (Most) što je jednoglasno usvojeno. Za njegove zamjenice jednoglasno su izabrane Ankica Jakić (Most) i Jelena Ćelić (HSS).
    Preuzevši vođenje Sjednice predsjednik Veraja je predložio da se na dnevni red uvrste još dvije točke i to Izbor Odbora za Statut i Poslovnik te Izbor Odbora za javna priznanja. U Odbor za Statut i Poslovnik ušli su: Mirko Volarević (predsjednik), Katarina Ujdur, Martina Veraja Mijić, Ivona Dragović i Jelena Ćelić. U Odbor za javna priznanja ušli su: Nikola Grmoja (predsjednik), Milan Kapović (potpredsjednik), Ivo Veraja, Nikola Oršulić i Danijela Raič.
    Na kraju Sjednice članovima Gradskog vijeća i ostalima obratio se novi gradonačelnik Božo Petrov koji je vijećnicima zahvalio što su konstruktivno odradili Konstituirajuću sjednicu i rekao da pravi posao tek predstoji pa se nada da će vijećnici surađivati na dobrobit građana Metkovića.