vijesti www.metkovic.hr

 Seminar

Najvažnije o PDV-u nakon 1. srpnja

Metković, 29.6.2013. - Jučer je u prostorijama Autoškole Žabac održan seminar pod nazivom Novi Zakon o porezu na dodanu vrijednost s primjenom od 1. srpnja 2013. na kojem je o izmjenama i novostima koje donosi spomenuti Zakon govorila Melita Grčić, viša upravna savjetnica za poreze i doprinose iz Porezne uprave - Područnog ureda Dubrovnik.
     – Glavne izmjene u tom Zakonu odnose se na poslovanje na europskom tržištu, a od izmjena koje se odnose na građane mislim da je najvažnije spomenuti novo oporezivanje pri stjecanju novih prijevoznih sredstava, ukidanje povlastica za branitelje i vjerske zajednice te da samostalni umjetnici postaju porezni obveznici u smislu Zakona o porezu na dodanu vrijednost. Sve o novom Zakonu, kao i detaljne upute zainteresirani mogu pronaći na web stranici Porezne uprave – rekla nam je Melita Grčić.
     Seminar su organizirali Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, HGK - Županijska komora Dubrovnik i Udruženje obrtnika Metković.
     U prošlu srijedu na istom mjestu održan je i seminar na temu fiskalizacije namijenjen obveznicima fiskalizacije od 1. srpnja 2013., a upriličili su ga Porezna uprava - Područni ured Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije i Udruženje obrtnika Metković. Seminar je vodio Ivo Grbić iz Porezne uprave - Područnog ureda Dubrovnik koji se tom prilikom osvrnuo na najvažnije što treba znati o fiskalizaciji skupina koja će od 1. srpnja biti obuhvaćena tim sustavom, a riječ je prije svega o obrtima.