vijesti www.metkovic.hr

 Šport

NK Neretva – HNK Mosor 1:2

Metković, 1.9.2013. - Na igralištu Iza Vage Neretva je danas ugostila HNK Mosor, a susret je završio rezultatom 1:2. Golove za goste postigli su Barać (iz jedanaesterca) u 17. i Vučemil u 64. minuti, a jedini zgoditak za domaće postigao je Dodig koji je s bio uspješan u izvođenju s bijele crte u 85. minuti.
     Obje momčadi u susret su ušle borbeno, ali se prvih petnaestak minuta igra uglavnom odvijala na sredini terena. Za vodstvo gostiju pobrinuo se Barać kojega je tijekom njegova solo prodora u šesnaestercu oborio domaći vratar Rolj. Postigavši pogodak, momčad Mosora krenula je ofenzivno gradeći prigode za pogodak što je posebno do izražaja došlu u zadnjih desetak minuta prvog poluvremena tijekom kojih su imali tri konkretna napada.
     U nastavku Neretva pritišće goste na njihovu polovinu terena, ali stvorene prigode Metkovci ne uspijevaju realizirati. Prvi trenutak nepažnje bio je dovoljan da Mosor krene u protunapad i zahvaljujući Vučemilu, koji se najbolje snašao u gužvi ispred vrata domaćeg golmana, poveća vodstvo na 2:0. Zbog igranja rukom u kaznenom prostoru gostiju Neretvi je dosuđen jedanaesterac koji je u 85. minuti sigurno realizirao Dodig čime je poraz Neretve ublažen.
Za Neretvu su igrali: Rolj, Dominiković, Kuran, Glavan, Batinović, Jerković (od 68. minute Primorac), Vrnoga, Muhamedović (od 46. minute Marušić), Raguž, Sršen i Ćelić (od 60. minute Dodig). Trener: Mario Svaguša.
Za Mosor su igrali: Čubić, Franić, Runje, Brnadić, Koštić, Kordić, Vučinić, Kapetanović, Barbarić (od 55. minute Vučemil) i Barać (od 77. minute Buljan). Trener: Mirko Grabovac.