vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Župan posjetio OŠ Stjepana Radića

Metković, 2.9.2013. - Povodom početka nove školske godine danas su OŠ Stjepana Radića posjetili župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu i šport u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Marijeta Hladilo.
     U pratnji ravnateljice Božene Nikoletić obišli su dva razreda prvašića i jedan razred petaša. Nakon obilaska učenika i škole, župan Dobroslavić i pročelnica Hladilo obišli su i novouređenu školsku knjižnicu čije je uređenje financirala Dubrovačko-neretvanska županija.
     – Mi svake godine izaberemo jednu ili dvije škole koje posjetimo na današnji dan kako bismo obilježili početak školske godine. Ove godine izabrali smo OŠ Stjepana Radića koja je jako velika škola, ali vrlo kvalitetna. U kraćem razgovoru s djecom mogu primijetiti kako su dobro primili prvi radni dan u školi i da nema problema s prilagođavanjem. Učenicima i njihovim učiteljicama, ali i ravnateljici i svim zaposlenicima škole zaželjeli smo uspjeh u radu. Vjerujemo da će ova škola i ove godine biti jedna od perjanica osnovnoškolskoga obrazovanja u županiji – rekao nam je tom prigodom župan Dobroslavić.
     OŠ Stjepana Radića u novoj školskoj godini pohađat će ukupno 1036 učenika od čega u 119 prvašića raspoređenih u 5 odjela.