vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Jozo Brečić predsjednik KK Metković

Metković, 14.9.2013. - Na jučer održanoj Redovnoj skupštini Košarkaškoga kluba Metković izabrani su novi predsjednik i potpredsjednik Kluba. To su Jozo Brečić i Marin Veraja.
   Nakon što je na prošloj sjednici predsjednik Kluba Jozo Jurković svoj mandat stavio na raspolaganje, rekavši da se ne povlači iz kluba te da će mu i dalje na svaki mogući način pomagati, Skupština je morala odlučiti o novom predsjedniku, ali prije toga je trebao biti popunjen Upravni odbor koji je ostao bez jednoga člana. Na to mjesto izabran je Jozo Brečić koji je kasnije jednoglasno izabran za predsjednika UO koji sada čine Jozo Brečić, Marin Veraja, Jozo Jurković, Katarina Ujdur, Mario Klobučić, Ivo Veraja i Ivša Brčić. U Nadzornom odboru su Dragan Tolić, Pero Štrbe i Mislav Gluščević. Na prošloj je sjednici izabran i novi tajnik. To je Nikica Medak.
    Iznoseći program rada za novu sezonu Brečić je predložio da se Klub povuče iz natjecanja u A2 ligi te da u novoj sezoni starta kao B1-ligaš. Razlog su ponajprije financije jer je izračunano da bi se tako uštedjelo oko 50 tisuća kuna, budući da se A2 liga ne može igrati bez kvalitetnijih igrača koji bi trebali u Metković doći sa strane. Rekao je da se klub treba osloniti na domaće snage, a ako bude rada i napretka i s domaćim će se snagama nakon nekoliko sezona Klub moći vratiti u A2 ligu. Kako je to bilo jedino moguće rješenje Skupština je prijedlog prihvatila. U klubu će i dalje raditi Škola košarke u kojoj mlađe kadete vodi Boris Brčić, starije kadete Julio Dominiković, a juniore Pero Ramić. Ramić će biti trener i igrač seniorske ekipe koja će se popunjavati juniorima.