vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Prva pobjeda Neretve

Metković, 22.9.2013. - U 6. kolu III. HNL – jug Neretva je napokon zabilježila prvu ovosezonsku pobjedu. U zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici Metkovci su na igralištu Iza Vage pobijedili Croatiju iz Zmijavaca rezultatom 3:2.
     Do vodstva od 1:0 domaće je doveo Batinović u 34. minuti. Gosti iz Zmijavaca izjednačili su u 60. minuti pogotkom Ćapina, a samo dvije minute poslije na 2:1 povisio je Primorac odlično izvedenim slobodnim udarcem s nekih 18 metara od protivničkog gola. Do novog izjednačenja gosti su došli u 79. minuti, ponovo preko Ćapina. Zadnjih desetak minuta utakmice Metkovci su agresivno krenuli na protivnički gol, stvorili nekoliko prilika koje nisu uspjeli realizirati. I kada se činilo da će utakmica završiti neriješenim rezultatom, u samoj završnici prigodu za pogodak dobio je Jerković koji sigurno smješta loptu u mrežu vratara Kragića.
Za Neretvu su igrali: Rolj, Paponja, Dominiković, Kuran, Glavan, Sršen, Batinović, Magzan, Jerković, Primorac (od 85. minute Ćelić) i Jelić (od 46. minute Ereš).
Za Croatiju su igrali: Kragić, Prlić, P. Mrkonjić, G. Karoglan, Ljuba, M. Šuto, T. Mrkonjić, Šabić (od 46. minute Kristić), Ćapin, A. Karoglan, P. Šuto (od 46. M. Karoglan).