vijesti www.metkovic.hr

 Prevencija

Zdrav za 5

Metković, 4.11.2013. - Kako bi djeca i mladi bili što bolje informirani o štetnosti konzumiranja alkohola i opojnih droga te o opasnostima kockanja, Policijska postaja Metković započela je s provođenjem preventivnoga projekta Zdrav za 5.
    Radi se o zajedničkom projektu Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode koji će se na nacionalnoj razini provoditi tijekom ove školske godine u osnovnim školama za učenike osmih, te u srednjim školama za učenike prvih i drugih razreda. Organizirat će se niz predavanja i eko-radionica. U projektu će osim policijskih službenika sudjelovati liječnici i psiholozi županijskih zavoda za javno zdravstvo, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode na županijskim razinama, organizacije civilnoga društva, mediji i drugi.
    Metkovskim srednjoškolcima već su održana predavanja na temu prevencije ovisnosti i zlouporabe droga na kojima su upoznati sa kriminalitetom vezanim uz opojne droge te zakonskim odredbama koje reguliraju to područje, ali i posljedicama koje mogu nastati jednom pogrešnom odlukom. Mladima se kroz predavanja sugerira postojanje raznih mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojemu se može dobro zabaviti i bez droge. Predavači su policijski službenik za maloljetničku delikvenciju Miro Bajo i policijska službenica za prevenciju u PP Metković Ivana Bajo.