vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Dva kaznena djela u Metkoviću

Metković, 8.11.2013. - Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo krađe.
    Njega se sumnjiči da je 24. listopada u vremenu od 8 do 15 sati iz kuće u ulici Put grada u Metkoviću, iskoristivši nepažnju ukućana, otuđio novac i zlatni nakit, oštetivši 61-godišnju vlasnicu za iznos od oko 4000 kuna.
    Protiv osumnjičenog slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem Policijskih službenika Postaje granične policije Metković 35-godišnji državljanin Australije se sumnjiči da je počinio kazneno djelo krivotvorenje novca.
    Naime, on je jučer, 7. studenog oko 16,20 sati u osobnom vozilu nacionalne oznake Velike Britanije pristupio ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Klek. Izvršenom graničnom kontrolom u suradnji sa službenicima carine, te pregledom vozila i prtljage, u podnom otvoru navedenog vozila pronađena je ručna torbica u kojoj se nalazilo 9 novčanica USA dolara za koje se pretpostavlja da su krivotvorene.
    Uz kaznenu prijavu za krivotvorenje novca osumnjičeni će danas biti predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.