vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Bodovi teškom mukom ostali u Metkoviću

Metković, 9.11.2013. - Večeras je u Gradskoj športskoj dvorani odigrana rukometna utakmica 2. HRL – jug u kojoj je RK Metković teškom mukom sa 24:23 svladao borbenu momčad RK Solina.
   Oko sedam stotina gledatelja vjerojatno je u samome početku utakmice pomislilo da će Metkovci utakmicu odraditi rutinski jer je nakon početnih 2:0 uskoro na semaforu stajalo 5:2. No, tako nisu mislili i Solinjani koji su malo-pomalo izjednačili na 8:8 te serijom od četiri pogotka poveli s 8:12. Bio je to znak domaćima da se trgnu. Slijedila su tri domaća i jedan gostujući pogodak pa se na odmor otišlo sa 11:13.
   Sve do sredine drugoga poluvremena Metkovci su lovili vodstvo gostiju od gola-dva te konačno izjednačili na 20:20. Solinjani su pokušali stići razliku, a kada je Metković poveo sa 23:21 stvorila se nada da bi utakmicu mogao završiti pobjedom domaćina. Panika u domaćim redovima je nastala kada je u 57' isključen Andreas Dominiković, a u 58' Ante Marević pa su domaći jedno vrijeme igrali sa četiri igrača i vratarom. Solinjani su to iskoristili da stignu na jedan gol razlike, ali je u 60' Marin Jelinić pogotkom s krila potopio njihove nade. Ostalo im je da u zadnjim sekundama iz sedmerca umanje poraz na 24:23.
   Utakmica je bila dosta nervozna s dosta prekršaja i prekida. Metković je imao sedam isključenja na dvije minute, a Solin deset.
   Po šest golova za Metković postigli su Dominiković i Buntić, a jedan manje postigao je Jelinić. Ostali strijelci bili su Ante Marić (3), Kežić (2) te Marin Marić i Kozina po jedan.
   Solinjani su imali širi izbor raspoloženih strijelaca. Šest pogodaka postigao je Ninčević, po četiri Smoljo i Musulin, tri Mikelić, dva Tokić, a po jedan Maleš, Jukić, Čičerić i Šimović.