vijesti www.metkovic.hr

 Šport

NK Neretva – NK Kamen 0:1

Metković, 10.11.2013. - U 14. kolu III. HNL - jug Neretva je na domaćem terenu poražena od NK Kamen iz Ivanbegovine rezultatom 0:1.
     Metkovci su u utakmicu krenuli borbeno, a rezultat su bile tri stvorene prigode koje nisu uspjeli realizirati. Prvu je propustio Vrnoga u 12. minuti, drugu Primorac u 21. minuti, a najbliži pogotku bio je Magzan u 37. minuti koji je izbivši sam pred protivničkog vratara, u silnoj želji da bude precizan, napravio potez više zbog čega puca pokraj vrata. Momčad Kamena, koja tijekom cijelog prvog poluvremena nije imala prigodu za pogodak, u vodstvo dolazi u 42. minuti nakon greške vratara Rolja koji obranjenu loptu ispušta iz ruku što koristi Čapin koji je sigurno smješta u gol.
     Prvu prigodu u drugom dijelu Neretva ima u 46. minuti kada je Jerković zaustavljen u šesnaestercu, ali sudac procjenjuje da nije bilo razloga za suđenje penala. U nastavku su neprecizni Dominiković u 67. i Jerković u 70. minuti. U samoj završnici utakmice Ćelić puca na gol, a protivnički vratar prihvaća loptu na manje od metar od crte gola te zbog siline udarca pravi korak unazad i s loptom ulazi u gol. Pomoćni sudac pokazuje na centar, domaći igrači počinju sa slavljem zbog postignutog pogotka, a glavni sudac gol ne priznaje nego svira prekršaj nad vratarom Ljubičićem i nakon desetak sekundi svira kraj utakmice.
     O dvjema spornim odlukama sudaca u Metkoviću će se još dugo raspravljati, ali ono što ostaje je činjenica da su u Ivanbegovinu otišla tri boda iako Kamen danas praktički nije imao ni jednu pravu prigodu. Neretva sada sa 14 osvojenih bodova zauzima 15. mjesto na tablici, a sljedeće subote prigodu za nove bodove potražit će u Unešiću protiv Zagore koja trenutno ima isti broj bodova kao i Metkovci.
Za Neretvu su igrali: Rolj, Jelić, Dominiković, Kuran, Glavan, Sršen (od 66. minute Ilić), Batinović, Vrnoga, Jerković, Primorac (od 77. minute Ćelić) i Magzan (od 59. minute Paponja).
Za Kamen su igrali: Ljubičić, Biloš, Kujundžić, Jezidžić, Juričić, Paradžik (od 10. minute Kljenak), Žaja (od 57. minute Vuksan), Žužul, Gudelj, Begić, Ćapin (od 80. minute Crnogorac).
Foto: Ivan Ico Petrov