vijesti www.metkovic.hr

 Tribina

Izaberi život!

Metković, 13.11.2013. - Danas je u prepunoj kazališnoj dvorani GKS-a Metković održana javna tribina pod nazivom Droga - alkohol, te njihov utjecaj na društvo u cjelini. Tribinu je organizirala Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
     O preventivnim i represivnim aktivnostima koje PU DN poduzima kada je u pitanju zlouporaba droge i alkohola govorio je Denis Pavela iz Službe policije PU DN. U nastavku, riječ je preuzeo voditelj sektora PP Metković Antonio Crnčević koji je prisutne ukratko upoznao s problemom konzumiranja alkoholnih pića, posebno među djecom i mladima. Govorio je i o posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola te mogućim rješenjima, ali i aktivnostima koje na tom području provodi PP Metković.
     Nakon uvodnih izlaganja policijskih službenika, mladima su se obratili Katarina i Zoran, bračni par bivših ovisnika, koji su svjedočili o vlastitom iskustvu s teškim drogama. Detaljno govoreći o svemu što je dovelo do toga da uđu u svijet droge, o paklu u kojem žive ovisnici te odlasku u komunu koja im je pomogla da pobijede ovisnost, nastojali su mladima dočarati što se dogodi ako izabereš krivi životni put. Na kraju su mladima poručili da u životu mogu birati kojim će putem krenuti te su ih pozvali da izaberu život jer je droga laž i prijevara iz koje se teško izvući.