vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Cjelodnevno čitanje priča u DV Metković

Metković, 14.11.2013. - Danas se u Dječjem vrtiću Metković održava maratonsko čitanje priča, što je još jedno događanje kojim Vrtić obilježava manifestaciju Mjesec knjige. Priče se pojedinim skupinama djece čitaju u trajanju od 15 minuta, a u čitanje su se uključili svi djelatnici Vrtića, od ravnateljice i teta do kuharica i spremačica. Priče čitaju i roditelji, a sudjelovala je i ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.
    Ovom akcijom nastavljeno je promoviranje UNICEF-ove kampanja naziva Čitaj mi! kojom se roditeljima skreće pozornost da je samo 15 minuta čitanja naglas dnevno djeci dovoljno da se kod njih probudi ljubav prema knjizi. Kako bi se roditelji što bolje upoznali s kampanjom svako dijete, koje je danas slušalo priču, dobilo je brošuru o važnosti čitanja od najranije dobi.
     Uz današnje događanje Mjesec knjige u Dječjem vrtiću obilježen je i izradom slikovnica, predstavljanjem slikovnice učenice Anamarije Dominiković Neretvanske lađe te posjetom Gradskoj knjižnici Metković prilikom koje su djeca prigodno u nju i upisana. Kako bi povećali knjižni fond Vrtića skupina tete Davorke Šutalo upriličila je prigodnu prodajnu izložbu, a prikupljenim novcem kupljene su slikovnice. Za istu svrhu djeca iz skupine tete Karmen Laskač provode akciju prikupljanja plastične ambalaže.