vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Članovi Hrvatskoga domobrana u Vukovaru

Metković, 22.11.2013. - Povodom obilježavanja 22. obljetnice stradanja Vukovara, vukovarskim žrtvama za slobodnu Hrvatsku poklonili su se i članovi Udruge Hrvatski domobran, Ogranak Metković, Mirko Šiljeg, Mile Sokol i Andrija Bubalo koji su u dvodnevnom posjetu Vukovaru boravili u organizaciji Turističke agencije Žabac iz Metkovića.
     Prvoga dana obišli su mjesta stradanja: Spomen-dom na Trpinjskoj cesti u čijoj se neposrednoj blizini nalazi spomenik general-bojnika Blage Zadre ispred kojega su zapalili svijeću, Ovčaru i vukovarsku bolnicu. U Crkvi sv. Filipa i Jakova sudjelovali su u misnom slavlju nakon čega su produžili za Ilok u kojem su obišli Crkvu i samostan sv. Ivana Kapistrana, a domaćin im je bio fra Oktavijan Nekić.
     Na sam Dan sjećanja, 18. studenoga kod vukovarske bolnice priključili su se koloni sjećanja do Memorijalnog groblja. Čitavim putem se molilo, a za ekipu iz Metkovića molitvu je predvodila č. Marijana Cvitanović.
     Zadovoljni putem i obogaćeni novim saznanjima o žrtvi Vukovara, članovi Udruge Hrvatski domobran, Ogranak Metković zahvaljuju prof. Ivanu Barišiću za dobru organizaciju te mole odgojno-obrazovne institucije u gradu da organiziraju ekskurzije za Vukovar i Ilok jer su to mjesta u kojima djeca imaju prigodu puno naučiti o povijesti Domovinskog rata, ali i o dugoj povijesti Hrvata na tom području.
Foto: Mirko Šiljeg