vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Novosti iz Dnevnoga boravka Metković

Metković, 30.11.2013. - U okviru različitih aktivnosti koje se svakodnevno provode u prostorijama Dnevnog boravka za starije Metković obilježen je i Međunarodni dan tolerancije.
     Tim povodom mr. sc. Vatroslav Vugdelija održao je predavanje kojemu su uz osobe treće životne dobi nazočili i učenici Srednje škole Metković. Naglasak predavanja bio je na toleranciji, poštovanju i uvažavanju u svakodnevnome životu. Ljubaznost u ophođenju, slušanje i uvažavanje sugovornika te blagost u vremenu grubosti našli su svoju primjenu kroz razne anegdote i primjere.
     Prije tjedan dana u Dnevnom boravku za starije započelo je edukativno druženje s mr. pharm. Marijom Zovko koja će jednom mjesečno na temu Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi korisnicima ukazati na važnost preventive u očuvanju zdravlja te odgovarati na njihova pitanja o načinu korištenja pojedinih lijekova. Za početak je naglasak bio na načinu prehrane, svakodnevnoj uravnoteženoj tjelesnoj aktivnosti, odlascima na redovite liječničke preglede (kontrola krvnog tlaka, šećera u krvi, triglicerida, kolesterola..) te cijepljenju protiv gripe kod kroničnih bolesnika. Tijekom druženja korisnici su postavljali pitanja o načinu i redoslijedu uzimanja pojedinih lijekova. Nakon rasprave i dobivenih odgovora na postavljena pitanja, svi su se složili da je takav oblik druženja od velike koristi pripadnicima treće životne dobi.
     Tijekom studenoga tvrtka Milsing d.o.o. Zagreb donirala je Udruzi Otac Ante Gabrić uzorke različitih dodataka prehrani proizvođača Natural Wealth od kojih je dio podijeljen korisnicima tijekom edukacije i druženja.