vijesti www.metkovic.hr

 Javni poziv

Petrov:
Pozivam sve da se uključe u Pokladne svečanosti

Metković, 28.1.2014. - Ovogodišnje Pokladne svečanosti u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Metkovića organizira Gradsko kulturno središte, ali samo svojom logistikom i žiroračunom, a ne i programom. Razlog tomu je što Grad Metković želi uvesti financijsku disciplinu i kontrolu, odnosno znati na što se utrošio novac koji za Poklade izdvaja Grad i Turistička zajednica.
   To znači da će svi troškovi ići preko računa GKS-a, kao i sve prodane ulaznice za Gala-zabavu. Sav zarađeni novac upotrijebit će se za podmirivanje troškova organizacije Pokladnih svečanosti, u što ulazi glazba, nagrade, izrada Marka Krnjevala i sl.
   Nitko iz Grada Metkovića neće se upletati u Program Maškara, kao niti u to koga će predstavljati Marko Krnjeval te što će se sve čitati u njegovoj optužnici. Podsjećamo gosp. Vukovića, koji je uputio Priopćenje za javnost, da se upravo to dogodilo prije nekoliko godina prilikom smjene bivšega Pokladnoga gradskog društva Metković i osnivanja današnjega Pokladnog društva Metković za čijega je predsjednika bivši gradonačelnik postavio svojega najbližeg suradnika i gradskog vijećnika HSS-a Antu Lozića.
   Cjelokupnu organizaciju ovogodišnjih Maškara vodit će Maškarski odbor koji je nedavno konstituiran te pozivamo sve Metkovke i Metkovce koji vole maškare i koji misle da na bilo koji način mogu pridonijeti Pokladama 2014. da se uključe. Pozivam, naravno, i potpisnika jučerašnjega priopćenja g. Vukovića Lisku, mada smo očekivali u potpisu predsjednika Društva gosp. Antu Lozića, koji prema Statutu predstavlja Metkovsko pokladno društvo.
   Većini karnevala u Hrvatskoj organizatori ili suorganizatori su Turističke zajednice i gradske ustanove (usp. Riječki karneval) pa vjerujemo da će upravo logistička pomoć Grada i njegovih ustanova omogućiti povratak sjaja Metkovskim maškarama.
  
gradonačelnik
Božo Petrov