vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Vesla zamijenili pedalama

Metković, 1.5.2014. - Šestorica Metkovaca, koji su jučer iz Dubrovnika pošli na 450 km dugu biciklijadu, jutros su s Trga kralja Tomislava krenuli na drugu etapu koja u dužini od 180 kilometara preko Pruda, Ljubuškoga, Gruda, Posušja i Tomislavgrada vodi do Kupresa. Pred sam polazak blagoslovio ih je župnik Župe sv. Ilije fra Petar Gulić, zaželjevši im sretan put do njihova krajnjega cilja u Banjoj Luci. Šestorci se kao pratnja do Ljubuškoga priključio i Marko Zovko.
    Veterani Veslačkoga kluba Neretvanski gusar Antonio Crnčević, Ante Brozović, Josip Kiridžija, Davor Gnječ, Marijo Bebić i Tonći Gnječ odazvali su se pozivu Udruge Kristov stol iz Zagreba koja je organizator Međunarodne biciklijade u čast kananonizacije Ivana Pavla II. Biciklijada je nazvana Marija Zvijezda prema poznatoj trapističkoj opatiji (samostanu) Marija Zvijezda u Banjoj Luci. Šestorica Metkovaca na cilju će se naći s četrdesetak biciklista koju su prema Banjoj Luci krenuli iz još šest gradova: Solina, Zadra, Rijeke, Marije Bistrice, Osijeka i Sarajeva – ukupno sedam gradova koje je bio posjetio sv. Ivan Pavao II. (osmi je Banja Luka).
    Treća etapa naše bicikliste od Kupresa sutra vodi ka Jajcu, a prekosutra uz Vrbas do banjalučkoga Petrićevca, gdje se očekuju oko 15 sati. Nakon okrjepe i odmora, u 18 sati će u katedrali započeti duhovni program pa potom druženje. U nedjelju, 4. svibnja svetu misu će u katedrali služiti biskup Komarica, a nakon nje organizirano je razgledanje banjalučkih svetišta te posjet trapistima u njihovu samostanu.