vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Otvorena sezona minikruzera

Metković, 5.5.2014. - Sinoć je u Metkoviću uz Malu rivu pristao minikruzer Thurgau Dalmatia s gostima iz Švicarske. Kako se radi o prvom uplovljavanju ove sezone, putnicima i posadi priređena je dobrodošlica.
    Goste su na brod došli pozdraviti gradonačelnik i predsjednik TZ Grada Metkovića Božo Petrov i direktorica Turističkoga ureda Magdalena Medar Ujdur te Dragan Tolić iz Turističkoga obrta Neretva.info i Vedran Dragović s osobljem Restorana Lopoč. U prijmu gostiju sudjelovali su još agencija Forzita, Luje auto, članice KUD-a Metković i duo Dalmati.
   Nakon pozdravnih riječi gostima su uručeni prigodni darovi, a potom je slijedilo druženje uz dalmatinsku pjesmu. Zanimljivo je da je među gostima bila gospođa Erica Seitz koja je na istome brodu bila u listopadu prošle godine kada mu je upriličen svečan ispraćaj, čime se označio kraj sezone. Gđa Seitz je u međuvremenu od fotografija sa svojih prošlogodišnjih putovanja našom obalom i Neretvom izradila dojmljiv fotoalbum, koji smo sinoć imali prigodu vidjeti. S gostima su na brodu bili i predstavnici švicarske agencije Thurgau te gđa Snježana Marunčić, vlasnica agencije Delfin tours iz Omiša, a brod je sigurnom rukom do Metkovića doveo kapetan i vlasnik Neno Marunčić.
    Eto, tako je otvorena nova nautička sezona u Metkoviću koja bi nam, prema riječima Dragana Tolića, mogla donijeti još neke novosti.