vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Godišnja Skupština

Metković, 19.9.2005. - Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja u Domovinskom ratu grada Metkovića, koja broji šezdesetak članova, održala je redovitu godišnju Skupštinu. Predsjedavajući sjednicom, Ivo Jadreško, predsjednik Udruge, izvijestio je prisutne o radu u protekloj godini rekavši kako financijska situacija ne dozvoljava realizaciju svih planiranih programa.
Sa zadovoljstvom istaknuvši kako je izgrađen spomenik Metkovcima poginulim u Domovinskom ratu i izdana knjiga autora dr. sc. Ivana Jurića pod naslovom "Spomen knjiga poginulim Neretvanima u Domovinskom ratu", posebno se zahvalio metkovskom gradonačelniku Stipi Gabriću na razumijevanju i pomoći pri plaćanju duga dobavljaču za dovršetak spomen knjige, istaknuvši kako dva spomenuta projekta nisu sve što je Udruga dužna napraviti za poginule branitelje. Najavljena je i izgradnju spomen sobe koja bi uz pomoć Grada u dogledno vrijeme trebala biti i primjereno opremljena. Posebno zadovoljstvo izazvala je odluka gradskih vlasti o proglašenju 1. studenoga Danom hrvatskih branitelja. Dr. sc. Ivan Jurić, koji je nazočio Skupštini, svim članovima Udruge darovao je svoju posljednju knjigu pod naslovom "Građanska škola u Metkoviću 1924. – 1944.".
Zaključivši sjednicu, predsjednik Jadreško je rekao: "Apeliramo na gradske vlasti da našu Udrugu ne mjere istim aršinom kao udruge koje su gledajući sa društveno-političkog gledišta ipak manje zaslužne u našem društvu jer je naša Udruga moralna vertikala u gradu i treba je svesrdno pomagati i poštivati."
(Ivana Ilić)