vijesti www.metkovic.hr

 Šport

NK Neretva – NK Jadran (KS) 2:1

Metković, 2.6.2014. - Neretva je u zadnjem 34. kolu 3. HNL – jug pobijedila Jadrana (KS) rezultatom 2:1, a strijelci za domaće bili su Ante Sokol u 5. i Frane Jerković u 10. minuti. Utakmica ni jednoj momčadi nije bila previše važna jer je Neretva već prije sebi osigurala dovoljan broj bodova za siguran ostanak u ligi, a Jadran (KS) kao zadnja momčad na tablici, bez obzira na rezultat, ovom se utakmicom oprostio od trećeligaškoga društva.
     Ipak, umjesto opuštene i ležerne atmosfere na terenu, gledatelji su mogli vidjeti borbenu utakmicu u kojoj su gosti, vjerujemo, svojom igrom iznenadili i sami sebe, a Metkovce su natjerali da se više od 60 minuta bore da rezultat zadrže u svoju korist.
     Jedini gol za goste postignut je u 20. minuti kada Ivan Periš puca na Neretvin gol i pogađa vratnicu, a Rolj pokušavajući obraniti odbijenu loptu s njom završava u golu. Igra na terenu dodatno je zakomplicirana u 48. minuti kada Neretva ostaje bez Frane Jerkovića koji zbog grubog starta s leđa dobiva izravni crveni karton. Ipak, gosti ne uspijevaju poravnati rezultat. Nakon dosuđenog drugog žutog kartona u 79. minuti Ivan Bilić izlazi iz igre, snage na terenu su ponovo izjednačene pa Neretva zadnjih desetak minuta preuzima inicijativu i stvara niz prigoda za pogodak, ali rezultat ostaje nepromijenjen.
     Jučer ostvarenom pobjedom Neretva se popela na šesto mjesto na tablici što je zadnji put ostvarila u sezoni 2006./07. Čestitamo ekipi i vodstvu Neretve na ostvarenom uspjehu!
Za Neretvu su igrali: Rolj, A. Sršen, Batinović, Glavan, Kuran, Vrnoga, Zovko (od 54. minute Nižić), Velić (od 37. minute I. Sršen), Jerković, Sokol, Magzan (od 74. minute Dodig). Trener: Ante Volarević.
Za Jadran (KS) su igrali: Butara, Erceg (od 64. minute Bajić), Elez, Čuljak, Vulić (od 64. minute Bilić), Dević, Jakovčević, Radić, Periš, Stojan, Šiškov.