vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Dan otvorenih vrata

Metković, 7.6.2014. - Udruga Otac Ante Gabrić upriličila je Dan otvorenih vrata. Posjetitelji su zajedno s djelatnicima, volonterima i korisnicima projekta Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe Metković mogli sudjelovati u dvije radionice, a za starije je upriličena tjelovježba i tombola.
     Na radionici slavetne tehnike sudjelovali su učenici 3. f razreda OŠ Stjepna Radića s učiteljicom Žaklinom Marević, a na radionici izrade ogrlice pomoću gajtana učenici 1. a razreda s učiteljicom Nadom Šunjić i 2. b razred s učiteljicom Ivonom Vuicom, također iz OŠ Stjepana Radića.
     Dane otvorenih vrata udruga organizira Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge, a svrha im je organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih te otvaranjem vrata udruge svim zainteresiranim građanima približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj. Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.
     Treba spomenuti da je program Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe Metković Udruzi Otac Ante Gabrić odobrilo Ministarstva socijalne politike i mladih u okviru Poziv za prijavu projekata iz područja socijalne skrbi usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba putem organiziranih dnevnih aktivnosti u lokalnoj zajednici. Uz spomenuto Ministarstvo, nositelji projekta su i Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Metković.