vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

OŠ Stjepana Radića proslavila 'Dan škole'

Metković, 9.6.2014. - OŠ Stjepana Radića prošloga je petka proslavila svoj Dan škole prigodnim programom koji je izveden u Gradskom kulturnom središtu Metković.
    Na početku programa okupljen je pozdravila ravnateljica Božena Nikoletić koja se ukratko osvrnula na rad Škole u protekloj školskoj godini. Kako je rekla, Školu je s područnim školama u Bijelom Viru i Mliništu te skupinom za djecu s posebnim potrebama pohađalo 1040 učenika, raspoređenih u 49 razrednih odjela koji sa 100 djelatnika u potpunosti ispunjavaju sve odgojno-obrazovne zadatke. Iznesene brojke još jednom su pokazale da je OŠ Stjepana Radića po brojnosti najveća, ali i po uspjesima prepoznatljiva škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
    Prema riječima ravnateljice, djelatnici se u skladu s mogućnostima trajno stručno usavršavaju, radi se na školskim projektima i inovacijama, Škola sudjeluje u projektu Samovrednovanje škole kojim se preispituju slabosti i jake strane, kvaliteta procesa i odnosa u školi te kako bi ih se moglo unaprijediti. Škola vodi trajnu skrb o napredovanju učenika, surađuje u mnogim projektima s različitim institucijama i udrugama na području grada, a o svim brojnim aktivnostima i talentima učenika i učitelja može se čitati na njihovoj mrežnoj stranici. Ravnateljica je na kraju rekla da će Škola i dalje stvarati nove ideje i projekte nastojeći da u svojoj lokalnoj zajednici bude prepoznatljiva i uspješna, razvijajući identitet integriran u školski kurikulum jer, kako je rekla, bez timskog rada i uzajamne pomoći zasigurno se ne bi bilo uspješnoga rada.
    U nastavku je izveden program koji su pripremili učenici i njihovi učitelji. U glazbenom dijelu pod ravnanjem prof. Andriane Kiridžije nastupili su zbor četvrtih razreda (A, B, D i E) te Školski zbor u pratnji mladih glazbenika Luke Brečića, Tome Ujdura, Ivana-Marina Marevića i Antonia Dominikovića. Nastupila je i Mala klapa pod vodstvom Aleksandre Lukić Skelić, Folklorna skupina voditeljice Nikoline Vugdelije uz pratnju Mandolinskoga orkestra KUD-a Metković, Klapa Žveljarin te Antea Filipa i Ivan Fran Stojić. Recitacije su izvele Mihaela Sulić pod vodstvom mentorice Marijane Kljusurić, Anita Tolj i Ana Dramac pod vodstvom nastavnica Ines Vukoje i Manuele Šiljeg Malezije. Prisutni su mogli poslušati i radijsku emisiju o redatelju Obradu Glušćeviću koju su napravile Ema Bartulović i Klara Popović pod vodstvom mentorice Aleksandre Lukić Skelić.
    Kao iznenađenje večeri izvedena je predstava autorice Ivane Čarapine Kad narastem bit ću dijete. Predstavu je u režiji Aleksandre Lukić Skelić izvela Dramska Skupina učitelja. Glavne uloge odigrali su Tomislav Tomić, Marija Mijić, Žaklina Marević, Nataša Jakišić, Zoran Martinović, Ivana Čarapina, Aleksandra Lukić Skelić i Božena Nikoletić.
    U drugom dijelu programa učenicima koji su osvojili zapažene rezultate na školskim natjecanjima i njihovim mentorima uručene su nagrade, priznanja i zahvalnice. Školsku priredbu je uime Grada Metkovića pratio gradonačelnik Božo Petrov.
Foto: M. Veraja