vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Naplata parkiranje bez problema

Metković, 10.6.2014. - Do podneva se naplata parkiranja u središtu grada odvijala bez posebnih problema. Kontrolori su evidentirali dvadesetak vozila čiji vozači nisu platili parkiranje pa im je ispisana kazna od 70 kuna, a mi smo uočili da se i u najstrožemu središtu moglo pronaći slobodnih mjesta te da je puno manje automobila koji su nepropisno parkirani.
    Očekuje se da će zbog uvođenja parkiranja doći do problema u ulicama kao što su Vladimira Nazora, o. Ante Gabrića i Dubrovačka pa iz Metković razvoja mole građane da svoje automobile parkiraju tako da ne ometaju ili ugrožavaju promet. Na ta se vozila odnosi Članak 84. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u kojemu stoji:
    (1) Policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave, naredbom će odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na cesti na kojoj ugrožava sigurnost prometa ili ometa normalan tok prometa i kad je parkirano ili zaustavljeno:
    (12) na dijelu ceste gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte na kolniku ili do neke zapreke na cesti, bila manja od 3 m, odnosno do suprotnog ruba kolnika manja od 4 metra.