vijesti www.metkovic.hr

 Lov i ribolov

Nakon tri kola u vodstvu ekipa LD 'Muflon' Metković

Metković, 16.6.2014. - Nakon prva tri kola ovogodišnjeg Županijskog prvenstva u lovnom streljaštvu, disciplina lovački trap sa 194 pogotka u vodstvu je ekipa LD Muflon u sastavu Ivan Senta, Nedjeljko Marević i Markica Ćelić. Marević i Ćelić su se plasirali i među deset najboljih pojedinaca.
     Natjecanje se održava u organizaciji Lovačkoga saveza Dubrovačko-neretvanske županije, a sudjeluje 15 lovačkih društava među kojima je i drugo lovačko društvo iz Metkovića LD Liska čija je ekipa sa 188 pogodaka trenutno na četvrtom mjestu.
     Prvo i treće kolo održano je na strelištu na Rabi u općini Slivno, drugo na strelištu Gaj u Dubravci u općini Konavle, a do kraja prvenstva ostaju još dva kola. Kako doznajemo, četvrto se trebalo održati jučer u Dubrovniku, ali zbog loša vremena je otkazano. Više informacija možete pronaći na web stranici Lovačkoga saveza DNŽ (www.lsdnz.hr).
     Da pojasnimo, ekipe u disciplini trap natječu se tako da svaki član ekipe ima priliku pucati po petnaest puta u glinenog goluba kojeg izbacuje automat na poluamerikan streljani. Puca se iz standardne lovačke puške, a za bolje rezultate i posebne discipline upotrebljava se trap puška. Za tu disciplinu koristi se posebno trap streljivo 24 gramska sačma, 2,4 promjera.
Foto: Lovački savez DNŽ