vijesti www.metkovic.hr

 Folklor

Završni koncert Škole folklora

Metković, 18.6.2014. - Sinoć je u prepunoj kazališno dvorani GKS-a Metković održan Završni koncert Škole folklora KUD-a Metković koja već petnaestak godina radi slične projekte i programe, od najmlađih uzrasta do pripremne skupine. Na pozornici se okupilo preko 160 plesača i svirača, a njihova je brojnost još jednom pokazala da nema straha od zaborava starih metkovskih i neretvanskih običaja.
     – Za vrijeme programa napravljen je prikaz igara jer ono što ste vidjeli na pozornici nisu plesne koreografije nego igrice prilagođene uzrastu plesača, a kroz igru se pokušalo primijeniti i plesne elemente koje stariji rado plešu. U večerašnjem programu mlađim polaznicima pomogla je i pripremna skupina koju vode Anđelina Jerković i Kristina Roglić. Po prvi put nastupio je i mladi mandolinski orkestar koji kao i ostale grupe svirača vodi Tomislav Herceg – rekao nam je tajnik KUD-a Metković Zdravko Obradović.
     Program su pripremile voditeljice skupina: Ana Volarević, Nikolina Vugdelija, Katarina Petković, Tina Puhalović, Kristina Roglić, Anđelina Jerković te voditelji Mandolinskoga orkestra Tomislav Herceg.