vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Novi pokušaji unosa droge u Hrvatsku

Metković, 26.6.2014. - Jučer, 25. lipnja oko 13.30 ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Nova Sela pristupilo je teretno vozilo makedonskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Makedonije. Tijekom granične kontrole suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika Carine u vozilu je pronađena putna torba u kojoj su se nalazila dva PVC paketa oblijepljena folijom.
    Zbog sumnje u krijumčarenje opojnim drogama od Županijskog suda u Dubrovniku zatražen je nalog za pretragu. Obavljenom pretragom teretnog vozila droga je pronađena samo u putnoj torbi, a radi se o dva paketa sa ukupno 2,1 kg marihuane. Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je u tijeku kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
    Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom graničnom prijelazu Metković u utorak, 24. lipnja osobnim automobilom BiH nacionalnih oznaka pristupio je 20-godišnji državljanin BiH. Suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika Carine u automobilu je pronađena PVC vrećica sa ukupno 25 grama marihuane. Pronađena droga je oduzeta, a državljanin BiH prekršajno je sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.