vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Snimljena legenda o kralju Norinu

Metković, 26.6.2014. - Kralj je Norin bio tako ružan da je ne želeći da ga itko vidi skrivao svoj izgled. Kao nakaza čudna lica i dlakava tijela, naredi da mu jednom tjedno dolazi brijač i skine te dlake s tijela, nakon čega bi brijaču odrubili glavu. O tome kako je seoski momak nadmudrio kralja, kada je na njega došao red da obrije kralja, govori legenda o kralju Norinu pa je to zaintrigiralo ekipu iz Agencije Dhar Media koja je i prošle godine boravila u Metkoviću snimajući prilog za svoj Discover Croatia - Exploring route.
   U ovogodišnjoj, drugoj, sezoni snimanja Hrvatsku turistima žele približiti kroz razne legende, a jednu su u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Metkovića pronašli u našemu kraju.
    Jučer je pod vodstvom Ashley Colburn na više lokacija u Vidu snimljena legenda o kralju Norinu, u čemu su sudjelovali glumci amateri iz metkovskih glumačkih udruga MAK Metković i KAK Sv. Nikola. Kao i prošle godine snimanja prate i novinari/blogeri koji svoje dojmove objavljuju na internetu. To su Joanna Hogarth i Alex Robinson iz Velike Britanije te Igor Tomljenović iz Hrvatske. Osim njih u projektu sudjeluju Amerikanac Mike Siegel i Britanac Paul Bradbury, ali oni nisu bili u Vidu. U stanci snimanja pozornost sviju privukla je Joanna Hogarth koja je, unatoč odgovaranjima, hrabro zagazila u norinsku muravu i zaplivala hladnom rječicom. „Perfect“ – rekla je izlazeći iz vode.