vijesti www.metkovic.hr

 Glazba

Džezeri iz Oružanih snaga Republike Hrvatske otvorili 'Metkovsko ljeto'

Metković, 30.6.2014. - Ovogodišnje Metkovsko ljeto sinoć je započelo nastupom Jazz orkestra Oružanih snaga RH koji je oduševio tristotinjak posjetitelja u Gradskome parku, nakon desetljeća i desetljeća ponovno otkrivenome scenskom prostoru.
   Publiku i goste iz Zagreba na čelu s maestrom Davorom Dropuljićem pozdravio je u ime organizatora ravnatelj Gradskog kulturnog središta Milan Kapović koji je najavio bogat ovogodišnji program Ljeta.
    Prije nego je i službeno otvorio ovogodišnje Metkovsko ljeto, gradonačelnik Božo Petrov je zahvalio Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH koji su omogućili organizaciju koncerta, te istaknuo da će Metković, unatoč teškoj financijskoj situaciji, uvijek naći načina da ostane kulturno središte doline Neretve.
   Slijedilo je više od sat i pol svirke koja je mnoge natjerala na ritmičko udaranje dlanovima i stopalima pa se na kraju činilo da je vrijeme prošlo u trenu. Čule su se obrade mahom poznatih melodija jazza, swinga i filmske glazbe, od neizostavnoga Glenna Millera preko latino kompozitora do suvremenih kao što je Randy Newman, čiju je You can leave your hat on, poznatu u izvođenju Joea Cockera, metkovskoj publici otpjevao mladi Matija Cvek.
    Uz Cveka je još jednu pjesmu otpjevao Frano Vinković , a kao solisti na svojim instrumentima predstavili su se Josipa Bartovčak, Ozren Žnidarić, Oliver Ereš iz Opuzena, Andrej Henigman, Pavao Pavlović, Vinko Šincek, Andrej Jakuš i Dubravko Sulik.
   Iznimnoj glazbenoj večeri svakako je pridonio izvrstan razglas kojim su rukovali Mario Erceg i Frano Mozetić, a sada kada znamo kako jedan takav glazbeni događaj može zvučati (i izgledati) u Gradskom parku sigurni smo da će ih ubuduće biti još.