vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Crni put se na Korčuli okitio srebrom

Metković, 30.6.2014. - U organizaciji Udrge lađara Žrnovski galijoti održana prva Regata Kneža - Korčula na kojoj je sudjelovalo 10 ekipa, a na stazi dugoj 10 kilometara najbolje se snašla domaća lađarska ekipa Žnovski Galioti. Drugi na cilj stigli su lađari Crnog puta Metković, a treće mjesto zauzeli su lađari Stabline.
     Prije samoga natjecanja u Knežama je upriličen program tijekom kojega se održalo ždrijebanje lađa te blagoslov mora i veslača prije same regate. Znak za start utrke označio je sudac Nikša Kaleb, naš poznati rukometaš, a već na samom početku odvojila se vodeća skupina koju su predvodili Galioti, a slijedili su ih Crni Put i Stabilna. Na šestom kilometru došlo je do kontakta ekipa Crnog Puta i Stabline što su iskoristili Galioti za osvajanje prve pozicije. Ekipa Stabline je preuzela drugu poziciju do zadnjih 150 metara prije cilja kad ih Crni Put u završnom sprintu prelazi i zauzima drugu poziciju. Favorizirani Kominjani osvojili su četvrto mjesto ispred ekipe Jerkovca i Veterana IV. gardijske brigade koji su ugodno iznenadili borbom za za četvrto mjesto, ali u samom finišu izgubili su peto mjesto.
     Po završetku regate na prepunom trgu u Korčuli podijeljene su plakete i medalje za prve tri ekipe nakon čega je upriličena zajednička večera svih lađarskih ekipa dok je na trgu nastavljena zabava uz živu glazbu.
Foto: LU Crni put