vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Dobar posao u Kaštelima, pogled uprt ka Neretvi

Metković, 30.6.2014. - U subotu je VK Neretvanski gusar u Kaštelima preuzeo svoj novi natjecateljski čamac – dvojac na pariće marke Filippi. Za njega su kupljena su i dva para skul vesala te još četiri rimen vesla za druge čamce. Fillipi je, uz Empacher, najkvalitetniji proizvođač natjecateljskih čamaca na svijetu, zbog čega se Uprava kluba i odlučila na tu kupnju.
   Taj natjecateljski čamac veliko je osvježenje u Klubu budući da je prosječna starost brodova oko 38 godina. Natjecateljski čamci su jako skupi, u potpunosti su izrađeni od karbona pa je njihova cijena višestruko veća od školskih čamaca, što Klubu predstavlja veliko financijsko opterećenje. To najbolje ilustrira činjenica da je VK Neretvanski gusar natjecateljski čamac zadnji put kupio prije 19 godina. Bio je to samac (skif) marke Empacher u kojemu je veslao višestruki državni prvak Tomislav Popić. Uprava kluba zadovoljna je nabavljenom opremom, a istaknuli su da im je plan godišnje nabaviti barem jedan kvalitetan natjecateljski čamac. Trenutno se obnavljaju dvojci i četverci pa će od srpnja Klub raspolagati s još tri čamca. Zato su i kupljena nova rimen vesla.
  
Srebro u Kaštelima
   Naši su u subotu nastupili na V. Kup regati VSD-a i osvojili srebro u disciplini samac – juniori B. Ni navijača im nije nedostajalo. Došlo ih je podržati nekoliko Metkovaca, a među njima je bio i Boris Bušić - Braco, koji se iz Metkovića preselio u Kaštela. Uprava Kuba iskoristila je boravak u Kaštelima i obavila nekoliko sastanaka s prijateljima iz drugih dalmatinskih veslačkih klubova.
  
Uskoro Neretvanska regata
   VK Neretvanski gusar 12. srpnja (subota) u Metkoviću organizira veslačku regatu s nešto izmijenjenom stazom. Start će biti na Neretvi ispred benzinske crpke Energopetrol, a cilj ispred TC Mercator pa će gledatelji sa šetališta uz Neretvu moći promatrati cijelu utrku. Uprava i veslači VK Neretvanski gusar pozivaju sve Metkovce i ljubitelje veslanja da dođu podržati naše veslače i uživati u programu. Nadajmo se samo lijepu vremenu.