vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Super-Kominke pobjednice I. Ženskoga maratona lađa Opuzen-Metković

Metković, 8.8.2014. - Kominskim amazonkama trebalo je nešto više od 70 minuta da lađom iz Opuzena doveslaju do gotovo deset kilometara udaljena Metkovića. Tako je ženska posada Gusara Komin postala prvom pobjednicom Ženskoga maratona i nastavila uspjehe svojih muških kolega.
  Jučer se u 18 sati deset ženskih posada otisnulo iz Opuzena uzvodno put Metkovića na I. Ženskom maratonu lađa. Superiorno su pobijedile Kominke koja su nošene bučnim navijačima na cilj došle čak pet minuta prije drugoplasirane plinjanske ekipeStablina. Minutu za njima stigle su i Metkovke, a za njima su slijedile simpatične lađarice Primorsko-goranske županije te Gusarice iz Metkovića. Rogotinke su stigle šeste, a kao sedme su s pjesmom do mosta doveslale Livije iz Vida. Osme su bile mlade Opuzenke, a onda se još dugo čekalo da do cilja doveslaju Latvijke iz Rige. Koliko znamo, od utrke su odustale Pelješke priljepuše iz Stona.
   Medalje je najboljima podijelila dožupanica Marija Vučković, a nakon proglašenja pobjednica održano je ždrijebanje lađa za (od sada muški) 17. Maraton lađa što će se od Metkovića do Ploča veslati u subotu. Metkovkama je, kao pobjednicama nedavnoga Kupa grada Metkovića, pehar uručio odmetnuti zamjenik gradonačelnika Nikola Grnmoja. Lađarska je fešta nastavljena s Noći lađara koja se nakon više godina ponovno održala u Metkoviću.
   Danas su započeli i Dani Neretvanske kneževine, o čemu ćemo izvijestiti uskoro.