vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

'Crnome putu' Veliki štit Kneza Domagoja

Metković, 10.8.2014. - Drama koja se dogodila odmah nakon starta 17. Maratona u Metkoviću i najveće je optimiste, koji su vjerovali u pobjedu Crnoga puta, pretvorila u pesimiste, ali ne i momke koji su veslali u lađi broj jedan. Silan zaostatak uspjeli su nadoknaditi već pred Opuzenom pa do Ploča ispisati novu povijest Maratona lađa na Neretvi.
   Nakon prošlogodišnje nesreće pred samim ciljem u Pločama, kada su izgubili prvo mjesto, mladićima s Crnoga puta u Metkoviću ovogodišnji Maraton nije mogao početi gore. Snažno su povukli i već nakon stotinjak metara uvjerljivo izbili na prvo mjesto, a onda, umjesto da se tako oslobode protivnika i superiorno nastave dalje, izgubili su parić za kojim je parićar (kormilar) skočio Neretvu. Izgubljeno je dragocjeno vrijeme i već na startu su utrku morali započeti sa samoga začelja. Izgleda da je baš to posadi Crnoga puta adrenalin podignulo do neslućenih granica jer su već u Krvavcu dosegnuli parić vodećim Kominjanima, a na predjelu Luke između Krvavca i Opuzena šokirali ih pretjecanjem kao da je utrka tek započela. Kroz Komin su prednost još povećali, o toj ćemo dionici posebno izvijestiti, a nakon ulaska u Crnu rijeku bilo je jasno tko će se prvi pojaviti na njenome ušću u Pločanski zaljev.
   Mi ćemo uskoro, nakon što obradimo stotine fotografija, donijeti cjelovitu fotoreportažu, a za sada evo nekoliko fotografija iz Ploča i sa dočeka u Metkoviću.