vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Planulo 550 porcija tripica

Metković, 12.8.2014. - Trodnevna manifestacija Dani Neretvanske kneževine završena je u sitne sate sa subote na nedjelju. Na maloj su se rivi uz DJ-eve zabavljali mladi, a za starije je bio Trg kralja Tomislava na kojemu su se nakon starta Maratona, uz glazbu grupe Narona, u ogromnoj teći počele kuhati tripice.
    Tripice spadaju u onu kategoriju specijaliteta koji imaju gotovo oštro podijeljene ljubitelje i one koji ih ne mogu ni vidjeti, a kamoli kušati. Očito je bilo puno više onih iz prve kategorije jer je građanima i gostima grada podijeljeno oko 550 besplatnih porcija.
    Zanimljivo je bilo gledati neke strane turiste kako ponovno staju u red po još jednu porciju. Pohvala je to, svakako, i organizatorima i kuharima te njihovim pomoćnicima, a evo tko je sve sudjelovao u toj tripicijadi:
    Organizator je TZ Grada Metkovića koja je kupila polovinu mesa, a polovinu je sponzorirala Mesna industrija Pivac. Glavna kuharica bila je Blaženka Džono, a njezina pomoćnica Rosa Dabić. Kuhalo se u teći promjera 180 centimetara i utrošeno je po 60 kg tripica i krumpira, po 15 kg pancete i suhoga mesa, 15 kg kapule itd... Bez kuharske kvalifikacije, ali s dobrom voljom i svim što je trebalo pripomogli su Krešo Jurić, Milan Kapović, Leo Ujdur, Nikola Grmoja i Zvonko Menalo te Ante i Hrvoje Majčica, koji je i autor fotografija. Bilo je tu još volonterki i volontera kojima organizator zahvaljuje, isto kao i g. Milki Bulumu i osoblju Hotela Narona koji su, također, pomogli da sve bude kako treba.