vijesti www.metkovic.hr

 Kultura

U dvorani GKS-a ugrađen vrhunski audiosustav L'acoustics vrijedan gotovo 200 tisuća kn

Metković, 27.8.2014. - Stalnijim posjetiteljima događanja u Gradskom kulturnom središtu, koji su prije nešto više od mjesec dana bili na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, nije promaknuo jedan „sitan“ detalj. S krajeva pozornice nestale su velike zvučne kutije, a na njihovome mjestu našle su se puno manje. Isto tako, na bočnim zidovima gledališta te na stražnjemu zidu postavljeno je šest malih zvučnika.
    Ovoga je ljeta provedena nabava 185.012,50 kn vrijednoga kazališnoga i kino-audiosustava za veliku dvoranu GKS-a, što je prva faza pokretanja gradskog kina u toj dvorani. Izbor je pao na sustav L'acoustics koji je u svjetskim okvirima poznat kao izvrstan sustav malih gabarita i težine, iznimno visoke razine zvučnoga tlaka te kvalitetna zvuka. Osim pri projekciji filmova taj je vrhunski audiosustav primjenjiv i za ostala događanja pa će posjetitelji GKS-a uživati u kvalitetnu zvuku i tijekom kazališnih i koncertnih događanja. Zanimljivo je da se 70 posto vrhunskih svjetskih koncertnih događanja realizira L'acousticsom, a ljubiteljima glazbe dovoljno je reći da ga koriste sve najveće svjetske glazbene zvijezde, kao što su Pink, Sade, Andrea Bocelli, Bruce Springsteen Red Hot Chili Peppers, Sting, Madonna i drugi.
    Ovih će dana, nakon provedene nabave, biti donesena i odluka o izboru najpovoljnijega ponuditelja kinoprojektora, čime će u završnu fazu ući projekt gradskoga kina koje će po opremi spadati među najbolje