vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Grad izdvaja preko 60 tisuća kuna za potporu kupnji udžbenika

Metković, 2.9.2014. - Odlukom gradonačelnika Bože Petrova, Grad Metković će u skladu sa svojim mogućnostima sufinancirati kupnju udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada i prigradskih naselja. Sredstva nisu dostatna za sve pa će potpora biti usmjerena prema obiteljima s četvero i više djece, od kojih najmanje troje pohađa školu.
    Nakon pretpoziva objavljenoga 20. kolovoza za potporu se javilo 60 obitelji s 201 djetetom, od čega prva četiri razreda osnovne škole pohađa njih 65, više razrede osnovne škole pohađa ih 77, srednju školu 48, a gimnaziju 11. Pretpoziv je obavljen da bi se došlo do podataka temeljem kojih se mogla napraviti raspodjela potpore koja za sada iznosi 60.800 kuna.
    Dakle, Grad Metković je usprkos teškoj financijskoj situaciji izdvojio više od 60 tisuća kuna, čime će se sufinancirati dio cijene udžbenika za obitelji s četvero i više djece, od kojih barem troje pohađa školu. Budući da cijene učeničkih kompleta variraju zavisno o razredu ili usmjerenju koje učenici pohađaju (udžbenički komplet za gimnaziju daleko je najskuplji) odlučeno je da potpora od 1. do 4. razreda osnovne škole iznosi 200 kn, od 5. do 8. razreda 300 kn, za srednje škole 400 kn, a za gimnaziju 500 kn.
    Grad Metković poziva sve one koji u skladu s Odlukom o sufinanciranju nabave školskih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Metkovića za školsku godinu 2014./2015. ostvaruju to pravo da zahtjev za sufinanciranje do 15. rujna podnesu Jedinstvenom upravnom udjelu Grada Metkovića, Odsjeku za upravno-pravne poslove, društvene djelatnosti i opće poslove. Uz zahtjev se moraju priložiti dokazi o prebivalištu roditelja podnositelja zahtjeva, izjava o broju djece i broju djece koja pohađaju školu te školu i razred koji pohađaju, izjava o prebivalištu, izjava da učenici takvo pravo na (su)financiranje nisu stekli po drugoj osnovi ili iz drugih izvora. Grad Metković će utvrđeni iznos uplatiti na tekući račun korisnika.