vijesti www.metkovic.hr

 Domovinski rat

Svečana sjednica Policijske udruge branitelja PP Metković 1991.

Metković, 30.9.2014. - U Gradskom kulturnom središtu Metković sinoć je povodom Sv. Mihovila održana Svečana sjednica Policijske udruge branitelja PP Metković 1991. koja je, isto kao i policija, sv. Mihovila uzela za svoga zaštitnika, a njegov blagdan za Dan udruge.
    Pred preko stotinu članova Udruge i gostiju prvo je izašao predsjednik Udruge Petar Bezer koji je odlukom Kriznoga štaba općine Metković 20. rujna 1991. bio imenovan zapovjednikom obrane grada jer je u to vrijeme jedino policija bila legalna oružana snaga u RH. Bezer se osvrnuo prilike koje su tada vladale na našem području kada je aktivni i pričuvni sastav policije trebao izdržati prve udare neprijatelja te naglasio izniman doprinos policije u obrani Metković i doline Neretve.
    Uime gradonačelnika Bože Petrova skupu se obratio zamjenik Nikola Grmoja koji je bivšim i sadašnjim pripadnicima policije čestitao Dan udruge te naglasio značaj koji su imali u obrani domovine, ali i značaj policije danas kada treba štititi ustavni poredak, temeljna prava i slobode građana te boriti se protiv korupcije i kriminala.
   Uime načelnika PU dubrovačko-neretvanske Tonćija Radibratovića sve je pozdravio Tonći Glumac koji je izrazio zadovoljstvo što u dvorani vidi i predstavnike policijskih udruga iz Ploča, Stona i Dubrovnika te da je samo s područja naše županije 43 policijskih službenika položilo svoje živote u obrani domovine.
    Svečana sjednica je završila podjelom članskih iskaznica Policijske udruge branitelja PP Metković 1991. koja je osnovana 11. srpnja ove godine i koja broji preko 130 članova.
   Tijekom jučerašnjega popodneva u crkvi sv. Ilije održana je misa, a nakon nje bivši i sadašnji policajci položili su vijenac i zapalili svijeće pred Spomenikom poginulim metkovskim braniteljima u Domovinskome ratu.