vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Još jedna prijava protiv Jambe?

Metković, 1.10.2014. - Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvjema muškim osobama, i to 61-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela prijevare i krivotvorenja službene i poslovne isprave te 56-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti – stoji u policijskom izvješću koji smo jučer dobili. Mada se u njemu ne navode ni inicijali opruženih hrvatski su mediji objavili da je riječ o bivšem metkovskom gradonačelniku Stipi Gabriću Jambi i bivšem gradskom vozaču.
    Naime, 61-godišnjaka se sumnjiči da je kao uposlenik lokalne jedinice na području Dubrovačko-neretvanske županije, u razdoblju od siječnja 2009. do svibnja 2013. godine, predočavao krivotvorene račune za pružene usluge smještaja i popravka službenog vozila, temeljem čega je preuzimao novac oštetivši lokalnu jedinicu u kojoj je zaposlen za iznos od 387.303 kune.
    Nadalje, sumnja se da 56-godišnjak, kao odgovorna osoba iste lokalne jedinice, nije pokrenuo nikakav postupak za koji je bio ovlašten kako bi 61-godišnjak nadoknadio protupravno stečenu imovinsku korist, a čime mu je omogućio zadržavanje te iste koristi. U sklopu kriminalističkog istraživanja 56-godišnjaka se također sumnjiči da je u 2011. godini odobrio naprijed navedenom 61-godišnjaku isplatu naknada za službeni put u inozemstvo, premda je put bio privatne naravi.
    Protiv osumnjičenih je Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnesena kaznena prijava.