vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Prenamjenom prostora unaprijedit će se život cjelokupne zajednice

Metković, 5.10.2014. - U organizaciji Grada Metkovića u petak je održan sastanak na kojem se s predstavnicima udruga i zainteresiranim pojedincima razgovaralo o prenamjeni Zgrade političkih stranaka za potrebe mladih i građanskih udruga.
     Na početku sastanka zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja je prisutne upoznao s Pilot-programom „Prostori (su)djelovanja“, koji provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a svrha mu je da gradovi i civilna društva zajednički revitaliziraju i koriste prostore javne namjene kako bi se u što većoj mjeri zadovoljile potrebe kulture i općenito različitih društvenih sadržaja kroz buduće društvene (društveno-kulturne) centre.
     – Svrha projekta je dobiti prostor u kojem će građani imati pravo pristupa bez kontrole politike, odnosno da u tom prostoru inicijativu imaju građani i udruge, a ne Grad. Za projekt smo od Nacionalne zaklade dobili 20 tisuća kuna koje možemo iskoristiti za idejno rješenje ili za plan održivosti. Mislim da ćemo se mi odlučiti za idejno rješenje jer nam je prioritet obnoviti prostor, a nakon obnove ćemo vidjeti kako ćemo njime upravljati. Važno je da nam vi date svoje prijedloge kako bismo napisali kvalitetan program koji onda možemo dalje prijavljivati na različite fondove. Znači, ne radi se o tome da će sve udruge koje su pozvane dobiti svoj prostor nego da ćemo svi zajedno dobiti jedan prostor koji je adekvatno obnovljen i opremljen. Svrha je unapređenje kvalitete života cjelokupne zajednice, a ne da svatko zasebno ima koristi od projekta – rekao je između ostaloga Nikola Grmoja.
     Udruge i građani pozvani su da svoje prijedloge dostave u pisanom obliku na Grad Metković.