vijesti www.metkovic.hr

 Priroda

Posadili tristo stabala na opožarenome području

Metković, 11.10.2014. -
Danas su u akciji pošumljavanja održanoj pod geslom Šume za Metković, Metković za šume članovi GO SDP-a Metković sa svojim prijateljima i ljubiteljima prirode posadili više od tristo stabala u park-šumi Predolac-Šibanica podno Gradskoga groblja sv. Ivana Nepomuka u Metkoviću, na području koje je stradalo u požaru 2012.
   Sudionici akcije svjesni su da šume, osim zdravstvene i estetske važnosti, bitno utječu na smanjenje razine buke i stvaranje tla. Šume imaju važnu ulogu i u sprječavanju nastajanja bujica i erozije tla, a najbolji su i najjeftiniji filtar za dobivanje pitke vode.
   Uz dobru volju i ljubav prema prirodi, akcija je uspješno privedena kraju, a našlo se vremena i za kratke odmore uz kavu.
   Poslije završetka akcije pošumljavanja sudionici su se počastili zdravim starim jelom purom i mlikom (ovaj put s jogurtpm ) te pitama i voćem. GO SDP Metković zahvaljuje svima koji su se odazvali akciji pošumljavanja te onima koji su pomogli u pripremi jela za sudionike akcije. Važno je istaknuti one koji su prepoznali važnost brige za prirodu te su akciju potpomogli svojim donacijama. To se ponajprije odnosi na Šumariju Metković i tvrtku Karmel d.o.o Metković.
Foto: GO SDP-a Metković