vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Dani kruha u OŠ don Mihovila Pavlinovića

Metković, 17.10.2014. - Jučer je OŠ don Mihovila Pavlinovića obilježila Dane kruha. Već tradicionalno, upriličena je prigodna prodajna izložba kruha, peciva, različitih slastica te darova prirode, a zbog lošeg vremena izložba je održana u atriju škole i na dijelu školskoga dvorišta. Blagoslov darovima prirode udijelio je sužupnik Župe sv. Nikole don Senko Antunović.
     Manifestacija je održana u organizaciji školskoga Kulturno-umjetničkog društva i u koordinaciji vjeroučitelja na čelu s vjeroučiteljicom Vinkom Sokol. Ove godine projekt je nazvan Mrvica kruha, mrvica ljubavi i bio je humanitarnoga karaktera, a novac od prodaje namijenjen je učeniku škole kojega uskoro očekuje teška operacija srca. Kao i obično, u proslavi su sudjelovali svi učenici koji su, ponajprije zahvaljujući podršci i pomoći roditelja, ali i učitelja i djelatnika škole, na svojim štandovima pokazali bogatstvo slanih i slatkih delicija, ali i plodova prirode kojih u dolini Neretve u ovo doba godine ima u izobilju.
     Radost blagovanja kruha Škola je ove godine podijelila s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković te Župom sv. Nikole.