vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Niže cijene parkiranja

Metković, 22.10.2014. - Jučer je održana XII. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj je bilo prisutno devet vijećnika. Na dnevnom redu bilo je 10 točaka, a jedna od njih bila je prijedlog Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja. Ono što će korisnike gradskog parkinga obradovati jest izmjena, odnosno sniženje cijena parkiranja na javnim parkiralištima.
    Prijedlog je izložio voditelj Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU-a Milorad Dodig koji je, između ostaloga, rekao da je prijedlog Odluke, čiji je sastavni dio Prometni elaborat o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja, prošao zakonsku proceduru, odnosno da je dobio prethodnu suglasnost MUP-a i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
    Za riječ se javio i gradonačelnik Božo Petrov koji je rekao – Na samome počeku uvođenja parkinga, prije nego se počelo s naplatom, kada su održavani kvartovski sastanci jasno smo rekli ljudima da parking neće služiti zato da bi nama donosio profit nego da bi se uveo red, a s druge strane da omogući barem mala ulaganja kako bi se grad mogao sređivati. I rekli smo da ćemo mi pravu situaciju, koliki profit donosi parking, koliko će se karte moći spustiti ili morati podići, znati jasno tek nakon tri četiri mjeseca. Kako su ta tri, četiri mjeseca prošla, razgovarao sam s direktorom Metković razvoja te u jednom trenutku kada smo pravili kalkulacije vidjelo se da možemo i dalje ići sa sniženjima cijena parkirališnih mjesta, iako su i sadašnje cijene, barem za one ljude koji žive u središtu grada, relativno niske. Tako smo odlučili, a vama predlažem da to usvojite, da se cijene mjesečnih povlaštenih parkirnih karata snize za stanovnike grada i gradskih naselja. One su prije iznosile 80 kuna, a prema ovome prijedlogu iznosit će 60 kuna. Predlažem da se cijene za umirovljenike snize sa 50 na 40 kuna, za pravne osobe sa 150 na 100 kuna, za zaposlenike i obrtnike sa 80 na 60 kuna, a za stanare u zoni naplate i za invalidne osobe ostaje najniža cijena od 40 kuna.
    Prijedlog je prihvaćen s osam glasova za i jednim protiv.