vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Učenici OŠ S. Radića oduševili organizatore 'Lina višebojca'

Metković, 23.10.2014. - Nikada, a Lino je u ovih devet godina prošao uzduž i poprijeko Hrvatske, održao se više od dvjesto puta, ali nikada nismo doživjeli ovakvu atmosferu. I zato vam dajemo ocjenu deset s tri zvjezdice. Nitko prije nije dobio takvu ocjenu. Isto tako, zbog vas obećavam da ćemo se vratiti još jednom u sljedećih godinu dana.
    Tako su Sportske novosti od 20. listopada u članku „I UEFA i FIFA nagradile bi tu čarobnu djecu“ prenijele riječi Jadranke Lakuš kada se uime organizatora Podravke i Hrvatskog telekoma obratila djeci na tribinama Gradske sportske dvorane Metković u kojoj je OŠ Stjepana Radića bila domaćin dječje sportske manifestacije Lino višebojac.
    Mi smo zbog neodgodivih obveza u matičnoj kući bili spriječeni nazočiti tome događaju pa nam je žao što nismo mogli uživati u tome spektaklu u režiji 1200 učenika i djelatnika škole domaćina i izvijestit s njega. Stoga vas upućujemo na mrežno mjesto OŠ S. Radića gdje je objavljeno mnoštvo fotografija s kojih se vidi da je uložen ogroman trud djece i njihovih nastavnika, a vjerujemo i roditelja, ali i oduševljenje s kojim se djeca natječu i navijaju. Pa kada netko kaže da su današnja djeca ovisna o tehnikalijama. Neka svakako jesu, ali većina, čim im se omogući nešto drugo, začas će ostavit virtualni svijet i zaigrati stvarne igre. Ponekad je dovoljno odvojiti vremena i pričati im priče iz svoga djetinjstva, prenositi im obiteljsku povijest, za dugih zimskih večeri učiti ih nekim praktičnim stvarima, izrađivati nešto… Nisu se promijenila djeca, promijenili su se roditelji.