vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna

Metković, 24.10.2014. - Hrvatski prirodoslovni muzej i Gradska knjižnica Metković sinoć su u prostorijama Knjižnice upriličili otvorenje izložbe Otoci: mjesta ljubavi mora i kopna koja se sastoji od deset informativnih panela, tridesetak muzejskih preparata i kratkoga dokumentarnog filma snimljenoga na jadranskim otocima.
    Nakon što je ravnateljica Knjižnice Vesna Vidović predstavila gošće iz Zagreba; ravnateljicu Hrvatskoga prirodoslovnoga muzeja prof. dr. sc. Tatjanu Vlahović i dr. sc. Ivu Mihoci, koja je predstavljala autorski tim na čijem je čelu dr. sc. Draško Holcer, o samoj izložbi je govorila ravnateljica Muzeja prof. Vlahović. Kazala je da otoci iznimno utječu na bioraznolikost te da su zbog svoje izoliranosti znanstvenicima jako zanimljivi. Između ostaloga, rekla je da joj je drago što je izložba postavljena u Metkoviću koji očekuje otvaranje svoga Prirodoslovnoga muzeja te da je uvjerena u buduću suradnju njezinoga Muzeja s Metkovićem.
   Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja, nakon čega su posjetitelji pogledali kratki dokumentarni film o otocima.